Angst

Voor sommige mensen is een bezoek aan de tandarts niet prettig omdat zij bang zijn voor de tandarts. Heeft u daar ook last van? Dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit. We vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is. Door bijvoorbeeld een lichte verdoving en nieuwe technieken hoeft u geen pijn te voelen. We zorgen ervoor dat een behandeling zo prettig mogelijk verloopt!

Vanaf eind 2015 is het ook mogelijk om behandeld te worden in combinatie met lachgas sedatie.

Bij lachgas sedatie wordt een patiënt, met behulp van een neusmasker, een mengsel van zuurstof en lachgas toegediend. Het inademen van dit mengsel geeft de patiënt een geruststellend, kalmerend (sederend) gevoel; waardoor de tandheelkundige behandeling in alle rust kan plaatsvinden. Het is een volkomen veilig hulpmiddel, waarbij de patiënt steeds bij bewustzijn blijft.

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.